Begynderkursus

Bogense Ro- og Kajakklub

Østre Havnevej 41, 5400 Bogense

Begynderkursus

Introduktion til nye havkajakroere.

Adgangen til at ro havkajak i Bogense Ro- & Kajakklub er deltagelse i vores begynderkursus, med mindre et niveau svarende til Havkajakroer 1 (eller EPP2) allerede er opnået.

Hvorfor et begynderkursus ?

Begynderkurset ved Bogense Ro- & Kajakklub giver dig en række grundlæggende færdigheder, herunder makkerredning og selvredning, så du kan færdes sikkert på vandet og håndtere en kæntring eller en krisesituation.

• Det er et spørgsmål om sikkerhed, din og andres.

Hvorfor i en klub ?

Ved at tage et kajakkusus i en klub med efterfølgende medlemsskab, får man mulighed for også efter endt kursus, at få råd, vejledning og træning.

Tilmelding

Ved tilmelding har vi brug for følgende info, som sendes til webmaster1@bogenseroogkajakklub.dk

• Navn
  • Fødselsdato
  • Tlf
  • Kan svømme
  • Mail adresse

Du kan også tilmelde dig direkte under fanen Nye medlemmer

Tilmelding er ikke bindende før efter introduktionsaften.

Introduktionsaften

Der er 20-24 pladser på begynderkurset fordelt på 2 hold., og de tilmeldte inviteres til en introduktionsaften i klubbens lokaler.

Du må gerne komme til vores introduktionsaften og få mere information før du beslutter dig, og evt. tilmelder dig et kursus.

Det er ikke nødvendigt, men send gerne en mail til webmaster1@bogenseroogkajakklub.dk hvis du ønsker at komme denne aften.

Du vil så få en invitation tilsendt med et tidspunkt til en introduktionsaften i klubben, som formodentlig er i april, hvor du så kan lære os bedre at kende, og måske få en fornemmelse af hvad havkajakllivet byder på.

Når datoen for introduktionsaftenen er fastlagt, vil den blive skrevet i vores aktivitetskalender

Begynderkursus i havkajak (Der tages forbehold for evt. ændringer)

Kurset starter med ca. 2 timer i Bogense svømmehal en søndag i april/maj, og derefter er der undervisning ifordelt på 4 dage fra kl. 1830 til 2200, samt 1 lørdag med ca 6 timer.

Inden kurset skal deltagerne betale kursusgebyr, som dækker kursus, samt 1 års klubkontingent.

• Bogense Ro- & Kajakklub stiller kajakker og udstyr til rådighed.
  • Medlemmerne skal selv anskaffe en våddragt, som er påkrævet, samt neoprensko/støvle.
  • Til svømmehallen kan man klare sig med badetøj og T-shirt .
  • Efter gennemført begynderkursus kan man deltage på klubaftner mandage og torsdage, hvor der også er instruktører.

Hvis der ikke er plads eller lige tiden for et begynderkursus, er du velkommen til, at blive noteret så vi senere kan kontakte dig.

Pensum for begynderkursus i havkajak.

Udstyr:

kajak, pagaj, sprayskirt, svømmevest, pagajflyder, svampog pumpe. De enkelte dele præsenteres uden at gå i detaljer, idet de vil blive gennemgået senere

Beklædning:

Neopren, long John, heldragt, Vindjakke m. neopren/latex, superundertøj (polyester eller uld ej bomuld) fleece, sko/støvler. De enkelte dele præsenteres

Pagaj:

Beskrive, skivning, materialer. Hvordan holde, anvende Paddlers box – ergonomisk roning

Kajak:

Beskrive, form og materialer, Sæde, fodstøtte/indstilling, lårstøte Afprøvning – husk understøtte midten af kajakken. Løfte, bære og søsætte. Øve ud- og indstigning

Sprayskirt:

Beskrive, materialer

Sikkerhedsstroppen fremme

Afprøve påsætning – start bagest

Afprøve aftagning

Svømmevest:

Beskrive, opmærksomhed på opdrift/vægt og tilpasning til kroppen

Pagajflyder:

Beskrivelse, montering på pagajen og oppumpning

Pumpe:

Anvendes kun i nødstilfælde (spar på materiellet)

Svamp:

Tager det sidste vand efter tømning

Regler på vandet:

Forhold ved fløjtesignal

Makkerpar

Ro i flok/holde sammen

Forhold ved kæntring

Danne flåde

Ind og udstigning i kajak

Roteknik:

Frem og baglæns rotag

Lavt støttetag

Styretag

Sideforflytning ved træktag og 8-tals forflytning

Styre med kantning af kajak

Tømning af kajak:

tømning på lavt vand

Tømning ved makkerredning

Tømning ved brug af pumpe

Forskellige redningsteknikker:

Makkerredning

Blive reddet og redde makker

Selvredning med pagajflyder

Eskimoredning

Bugsering af anden kajak

Svømning med kajak

Regler:

Kendskab til klubbens Havkajak reglement.